
Sperma-ochutnávači v akci. Dle nich může být i sperma lahůdkou, a tak se jeho chuť snaží "hacknout". Jak ji vylepšují?
Rad, jak zapracovat na chuti spermatu, je k nalezení doslova nespočet. Protože „něco slaného a teplého“ (což je základní charakteristika toho, co od spermatu z hlediska vjemů čekat) jednoduše na první dobrou jen tak někoho neláká. V základu platí vyvarovat se smažených jídel, rychlého občerstvení, kávy, ale třeba i červeného masa. Všechny tyto potraviny se totiž do výsledné chuti semene mohou negativně podepsat. Naopak pozitivní vliv je přičítán např. ananasu.
Ovšem jak se zdá, výše zmíněné základní tipy jsou dnes nedostačující, a tak se muži stále více začínají zajímat o různé speciální dietní úpravy, které by ke zlepšení chuťového profilu spermatu mohly přispět.
Zatímco někteří považují podobnou činnost spíše za volnočasovou kratochvíli, jiní si právě z vylaďování chuti spermatu učinili přímo životní náplň. „Naprosto aktivně se tím problémem zabývám. Žiju s vědomím, že všechno, co sním nebo vypiju, ovlivňuje – a posiluje – sexuální akt. A to je vzrušující,“ tvrdí tak jeden z mužů, kteří se do této komunity řadí. Sám se přitom ve srovnání s ostatními muži, kteří nevyznávají stejnou filozofii, cítí čistější.
Na vylepšování chuti semene lze přitom nahlížet ze dvojí perspektivy – v prvé řadě tedy z hlediska toho, co člověk konzumuje a v řadě druhé naopak z hlediska toho, co nekonzumuje. Přitom na kýžený výsledek má – jak naznačuje dosavadní poznání – větší vliv právě to, čeho se člověk zřekne. Jednoduše řečeno, ani kila šťavnatého ananasu (který je skutečně považován za svatý grál chutného spermatu…) nemohou napravit škody napáchané nevhodným stravováním.
Sperma-ochutnavači?
Ačkoliv internetová komunita mužů, kteří se označují dokonce za „sperma-hackery“, tedy osoby, které se snaží narušit přirozenou chuť semene a ovlivnit ji právě úpravou stravování, je poměrně široká, zajímavé je, že drtivá většina členů je spíše teoretiky. Jak se totiž pánové i v diskusích přiznávají, nikdy vlastně „plody své práce“ neochutnali. „Osobně nejsem dost odvážný na to, abych mohl vlastní sperma ochutnat. Ale když slyším, že partnerka říká, že moje sperma chutná skutečně dobře, je to pro mě nejlepší zpětná vazba,“ popisuje tak jeden ze sperma-hackerů.
Zdroj: Giphy
A také ostatní se shodují v tom, že na chuti spermatu pracují především kvůli svým protějškům a proto, aby si intimní chvilky mohli dosyta užít. A největším uspokojením pro ně pak je právě uznání toho, komu se sperma dostane do úst. Jenže – jak vlastně chutná „dobré sperma“?
Vynikající!
Již několikrát zmiňovaný ananas bývá považován za naprostý základ při ovlivňování chuti spermatu. To by mělo být díky ananasu sladší. Ovšem zapomeňte na to, že bude připomínat třeba pina coladu. Jak přesně by mělo dobré sperma chutnat, je ale docela obtížnou otázkou. Namísto zaměření se na konkrétní chuťový profil tak někteří jen shrnují, že dobré sperma by jednoduše nemělo chutnat… jako sperma.
Ovšem nejen samotná chuť sehrává svou roli – opomíjet nelze ani konzistenci. A tehdy platí, že čím řidší, tím lepší (protože jak známo, čím je chuť koncentrovanější, tím je silnější). Základem pro každého muže, který dbá na komplexní kvalitu svého semene, by tak měla být i dostatečná hydratace. V zásadě je tedy možné skutečně říci, že čím méně bude sperma chutnat a vypadat jako sperma, tím bude zážitek při jeho polknutí lepší. Protože jak lakonicky shrnul také jeden z mužů diskutující o tom, jak chuť vlastního spermatu ovlivnit, „nikdy dříve, než jsem viděl první pornofilm, by mě ani nenapadlo, že by to někdo chtěl spolknout. Protože kdyby to chutnalo tak, jak je to cítit, nikdy by to nemohlo dobře chutnat…“
Věda (ne)ví
Že sperma není zrovna delikatesa, tuší i vědci. Ovšem výzkum, který by jasnou souvislost mezi konkrétní stravou a chutí spermatu prokázal, dosud nevzniknul. Mezi potraviny, kterým by se ale muži, kteří touží mít sperma „chutné“, měli vyvarovat, obecně patří česnek, brokolice, zelí, listová zelenina, chřest, mléčné výrobky i maso – to vše údajně způsobuje nahořklost výsledného „produktu“.
Naopak ke zlepšení chuti prý kromě ananasu přispívá také petržel, muškátový oříšek, papája, skořice či pomeranče. Je ale třeba říci, že díky žádné z těchto potravit sperma rozhodně nebude lahůdka, jen dojde ke snížení jeho přirozené zásaditosti. V obecné rovině pak platí, že i když neexistují žádná konkrétní vědecká doporučení v této oblasti, minimálně správná hygiena a zdravý životní styl může chuť i vůni spermatu pozitivně ovlivnit. A tím nejmenším, co v tomto směru může udělat úplně každý muž, je zařazení ovoce do jídelníčku. Díky tomu nejenže dojde ke snížení přirozené hořkosti semene, ale člověk tak vlastně získá i důležité vitamíny. Jednoduše – značka ideál.