„Domácnosti plýtvají jídlem ze všeho nejvíc, my se tomu snažíme zabránit,“ říká Anna Strejcová, ředitelka organizace Zachraň jídlo
Také jste se po prvních zprávách o koronaviru předzásobili potravinami všeho druhu? Také momentálně přemýšlíte, co s některými z nich uděláte? Organizace Zachraň jídlo i v takovém případě poskytuje vhodné rady.
Obrovským problémem celého světa není jen to, že se třetina všeho vyprodukovaného jídla vyhodí a znehodnotí, důležité je uvědomit si, že vniveč přijdou i všechny vstupní energie, které byly na výrobu či vypěstování potraviny použity. Například na výrobu jednoho kilogramu hovězího masa se spotřebuje až 15 500 litrů vody.
Organizace Zachraň jídlo se v tomto směru snaží dělat osvětu a ukazovat lidem, jak by měli s potravinami zacházet tak, aby jich vyhazovali co nejméně. My jsme si o činnostech organizace a zajímavých tipech, jak potravinami méně plýtva, povídali s ředitelkou Annou Strejcovou.