„Domácnosti plýtvají jídlem ze všeho nejvíc, my se tomu snažíme zabránit,“ říká Anna Strejcová, ředitelka organizace Zachraň jídlo

Na světě se vyhodí až třetina všeho jídla. Největší podíl na plýtvání jídlem mají domácnosti. Jak lze plýtvání snížit? Co dělat s obrovskými nákupy, kterými jste se předzásobili v době pandemie koronaviru, a jak lze využít i potraviny, které byste v normálním případě hodili do koše?

Také jste se po prvních zprávách o koronaviru předzásobili potravinami všeho druhu? Také momentálně přemýšlíte, co s některými z nich uděláte? Organizace Zachraň jídlo i v takovém případě poskytuje vhodné rady.

Dominikánská republika Čechy stále vítá, a to i bez negativního testu na Covid! Cenově je pobyt dostupný všem14. 9. 2020

Obrovským problémem celého světa není jen to, že se třetina všeho vyprodukovaného jídla vyhodí a znehodnotí, důležité je uvědomit si, že vniveč přijdou i všechny vstupní energie, které byly na výrobu či vypěstování potraviny použity. Například na výrobu jednoho kilogramu hovězího masa se spotřebuje až 15 500 litrů vody.

Režisér Vít Klusák: „V rámci dokumentu V síti jsme natočili ohromné nechutnosti, se kterými se děti mohou setkat na internetu“25. 8. 2020

Organizace Zachraň jídlo se v tomto směru snaží dělat osvětu a ukazovat lidem, jak by měli s potravinami zacházet tak, aby jich vyhazovali co nejméně. My jsme si o činnostech organizace a zajímavých tipech, jak potravinami méně plýtva, povídali s ředitelkou Annou Strejcovou.

Zdroj: Jan Witek, Anna Strejcová, Zachraň jídlo