Exkluzivní michelinský šéfkuchař i degustační Valentýnské menu: únor v pražském Alcronu bude nezapomenutelný
[little ads never killed nobody] #spoluprace
Zdroj: Alcron Prague/se svolením

Exkluzivní michelinský šéfkuchař i degustační Valentýnské menu: únor v pražském Alcronu bude nezapomenutelný

Únor bude v restauraci Alcron slavného pražského hotelu Almanac X Alcron Prague patřit nezapomenutelným zážitkům. Moderní gastronomie, prvotřídní suroviny a k tomu romantická atmosféra v moderní restauraci, která se hrdě hlásí ke své historii: Valentýnské degustační menu je jako stvořené pro oslavu společně strávených chvil. A jen o pár dní později se kuchyně Alcronu rozvoní dalšími specialitami: hostit bude světoznámého Marka Kempsona, šéfkuchaře michelinské restaurace Kitchen W8 v Londýně.
Redakce LUI Redakce LUI Autor
11. 2. 2025

Lahodný Valentýn, na kterého budete společně vzpomínat

Lámete si hlavu, čím svou drahou polovičku překvapit na Valentýna? Už nemusíte! Lahodné menu ve vyhlášené pražské restauraci je rafinovaně sestavené tak, aby bylo dokonalou oslavou chutí i lásky. Nejprve chuťové buňky překvapíte excelentní kombinací mušlí svatého Jakuba, kukuřičné mouse, chipsu z černé rýže, kedlubny a wasabi kaviáru. Po delikátním předkrmu bude následovat hovězí wellington, houbový duxelles a lanýžová kaše, barevná baby mrkev, hovězí demi-glace s morkem. A aby byl zážitek dokonalý, chybět nebude dezert: pistáciový dort s malinami, pohankovým brownies a jedlým zlatem.

Milovníci vína si mohou nechat poradit od zkušených číšníků a vybrat to nejlepší víno ke každému chodu. Na výběru vín a jeho párování si v Alcronu dávají záležet, a tak tu můžete ochutnat vína známých značek, která mají své pevné místo na seznamu vyhlášených vinařství, ale i vína od mladých, méně známých vinařů, kteří zaujali svými výrobky. V Alcronu je totiž na prvním místě skvělá chuť!

Exkluzivní michelinský host ohromí chuťové buňky speciálním menu

Kromě 14. února si do diáře zapište i 20. února! To je totiž den, kdy v Alcronu přivítají Marka Kempsona na exkluzivní guest shift. Budete tak mít možnost ochutnat delikatesy přímo od šéfkuchaře michelinské restaurace Kitchen W8 v Londýně, a to je opravdu výjimečná příležitost, která se jen tak nestává.

Mark Kempson si připravil menu, které ukáže jeho osobitý styl a kreativitu. Uznávaný šéfkuchař je známý svou vášní pro sezónní suroviny, které vynikají prvotřídní kvalitou a lokálním původem. Vyniká také kulinářskou filosofií, která odráží hluboký respekt k udržitelnosti. A to vše kombinuje v elegantní, a přitom pohodlné pokrmy. Kempson se pyšní více než dvacetiletou kariérou a poslední roky zasvětil práci pro Kitchen W8, která se nachází v srdci londýnského Kensingtonu a která je proslulá neotřelou kombinací klasických technik s moderním přístupem. Od roku 2011 si udržuje prestižní kulinářské ocenění: michelinskou hvězdu, která je důkazem důrazu na kvalitu a excelentní výkony. Těšit se proto můžete na skutečně mimořádný zážitek!

<Path> Nejde vám to na sucho? Vyzkoušejte vlhký únor. Alternativa k výzvě Suchej únor má podle odborníků své benefity, nepopírá ale princip kampaně?Zdroj: healthline.com, suchejunor.cz

Pokud se chcete nechat překvapit, následující řádky přeskočte. Prozradíme totiž něco málo z chystaného menu. Kempson uchvátí například spálenou treskou v kombinaci s topinamburem, Lardo Di Colonnata a nakládaným hroznovým vínem. V hlavní roli jednoho z dalších chodů bude plněné holoubě spolu s BBQ červenou řepou a bramborami na ohni. A netradiční zážitek čeká na hosty restaurace Alcron i při sladké tečce: sorbet z rebarbory doplní krvavý pomeranč a vanilka, Valrhona čokoládu doprovodí zmrzlina ze slaného karamelu, arašídový praline a limeta a zmínit musíme i opečený lísko-oříškový lanýž a želé z mučenky. A k tomu samozřejmě nebudou chybět lahodná vína vybraná přesně na míru jednotlivým chodům.

Restaurace Alcron: pražská legenda znovu na scéně

Pochutnal jsem si jako v Alcronu, vaříš jako v Alcronu… Restaurace prvotřídního prvorepublikového hotelu se otevřela v roce 1932 a byla tak vyhlášená, že se její jméno zapsalo do povědomí Čechů jako synonymum skvělé kuchyně. Po citlivé rekonstrukci se restaurace Alcron otevřela v roce 2023, už pod hlavičkou hotelu Almanac X Alcron Prague, a navázala na lesk a eleganci prvorepublikové slávy. Na první místo se opět vrátila kvalitní gastronomie, perfektní servis a úcta k hostům i surovinám.

Tipy redakce

Alcron ale nechce spoléhat jen na své slavné jméno. Hostům nabízí sofistikovanou koncepci, která navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v moderním a atraktivním hávu. Sází na prvotřídní kvalitu místních surovin, etickou přípravu pokrmů a autentický zážitek, jaký jinde hosté nezažijí. V Alcronu se i díky šéfkuchaři Richardu Bielikovi dostávají na scénu u nás často podceňované nebo méně známé suroviny připravené tak, aby vypadaly lákavě a hosté je zkrátka toužili ochutnat. A když ochutnají, nejsou zklamaní. Právě naopak. Bielik, který zkušenosti sbíral mimo jiné i v již zmiňované slavné restaurace Kitchen W8, pokrmy vytváří tak, aby zaujaly nejen vzhledem, ale i plnou chutí a propracovaností – tedy svou komplexností.

A jako bonus: tady myslí i na vegetariány. V menu proto nikdy nechybí lákavé chody pro masožravce, ale i ty, kteří preferují pokrmy na rostlinné bázi. A rozhodně to není variace na „smažák s hranolkami“, jak si stále ještě některé české podniky představují vegetariánské jídlo.

Přestože je Alcron moderní restaurací, hrdě se hlásí ke své historii. V moderně zrekonstruovaném prostředí se harmonicky snoubí moderní design a historické prvky včetně křišťálových lustrů. Alcron je tak opět místem, kam vyrazit na skvělou večeři, oběd s obchodními partnery nebo kulinářský zážitek v soukromí privátní části restaurace, kde si lahůdky zdejší kuchyně může dopřát až šestnáct hostů. Ať už hledáte elegantní prostor pro obchodní jednání nebo oslavu s rodinou, tato část restaurace s původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco ohromí kouzelnou atmosférou.

Zdroj: alcronprague.cz

Populární
články

Život v kvantovém světě začal stejně jako u tisíců dalších lidí, tedy zvýšeným zájmem o matematiku a fyziku
LUI BALANCE

„To, čím v životě procházíme, jsou lekce. Když je zvládneme, dosáhneme vnitřní harmonie a nekonečné lásky,“ říká kvantový fyzik Jan Rak

Autor: Michal Černý
„Nikdy bych nečekal, že se z běžné návštěvy očního rozjede takové kolečko,“ vypráví muž
LIDÉ

„Nikdy bych nečekal, že se z běžné návštěvy očního rozjede takové kolečko,“ vypráví muž. „Tělo se mi mstí. Nenávist se projeví,“ varuje

Autor: Irena Piloušková
Tomio Okamura si ze spontánní brněnské debaty se skupinou mladých lidí s duhovými vlajkami pořídil video na své sociální sítě
AKTUALITY

„Můj bratr je homosexuál,“ vyprávěl LGBT aktivistům Okamura. „Navrhoval jsem rozšíření partnerství, ale média to schválně umlčela“

Autor: Veronika Košťálková
Andrew Tate a jemu podobní influenceři jsou nejpopulárnější mezi mladými muži s vysokoškolským vzděláním, kteří finančně nijak nestrádají
TRENDY

6 z 10 mladých můžu ovlivňují „influenceři maskulinity“, varuje nová studie

Autor: Veronika Košťálková
Michaela Mrázková odhalila tajemství léčivého úklidu – méně věcí v domácnosti znamená menší chaos. A to jak doma, tak celkově v životě.
LUI BALANCE

„Zkroťte svou přeplněnou šatní skříň! Tento malý krok může podpořit větší životní změnu,“ říká autorka projektu Léčivý úklid

Autor: Bohdana Rambousková
Někdy může stres člověka úplně paralyzovat
LUI BALANCE

Potřebujete ulevit od stresu? Čelte duševnímu napětí třemi „ezo“ technikami, které vás postaví pevně na nohy

Autor: Martin Lyko
Žijeme ve velmi náročné době, a proto není divu, že tzv. syndrom vyhoření už není jen výsadou starších lidí, ale může nás postihnout v jakémkoliv věku
TĚLO & MYSL

Jak rozpoznat příznaky vyhoření a jak s nimi pracovat podle odborníků na duševní pohodu

Autor: Michal Černý
Před necelými šesti lety začala v Polsku úřední šikana LGBT lidí, která byla konečně zrušena. Tím ale boj za jejich práva teprve začíná
AKTUALITY

Konec „zón bez LGBT“ v Polsku: Symbolický pád bariér a vítězství důstojnosti

Autor: Michal Černý
Některé matky se úplně mateřsky nechovají
LIDÉ

„Pro matku jsem nikdy nebyl dost dobrý, vše jen kritizuje. Já jsem utekl, o tátu se bojím,“ popisuje Jan toxické rodinné vztahy

Autor: Mirka Dobešová
Eva Kadlecová nově vede česko-slovenskou zmrzlinovou divizi The Magnum Ice Cream Company
LIDÉ

Zmrzlinový boj o rovnost: „Zisk z prodeje příchutě Bohemian Raspberry jde do Mercuryho nadace,“ říká šéfka česko-slovenského zmrzlinového byznysu

Autor: Mirka Dobešová

E-Shop