Přišel o syna a potřeboval nový start. V MasterChefovi mu zlomilo vaz sushi, zato umí skvostný choripan! PETR SMAZAL
Rozhovor
Zdroj: Se souhlasem Petra Smazala
<Path>

Přišel o syna a potřeboval nový start. V MasterChefovi mu zlomilo vaz sushi, zato umí skvostný choripan! PETR SMAZAL

Každé úterý a středu se na televizních obrazovkách objevuje oblíbená soutěž MasterChef Česko, která nešetří výzvami a soutěžící si z klání mohou odnést nejen pohádkovou výhru, ale i cenné zkušenosti. Minulý týden soutěž opustil řezník Petr, který si neporadil se sushi výzvou a který nám poskytl rozhovor a jako bonus i svůj oblíbený recept na choripan! Co o sobě prozradil?
Irena Piloušková Irena Piloušková Autor
7. 10. 2021

ROZHOVOR

Ahoj Petře. Díky, že sis udělal čas. Zajímalo by mě: Do soutěže MasterChef Česko ses přihlásil sám, protože víš, že na to máš a tolik věříš svému umu kuchaře, nebo tě někdo postrčil a podpořil?

Ahoj, jasně. Přihlásil jsem se sám. Byla to dobrá možnost restartovat svůj život po smrti mého syna Samuela. O tom, jestli na to mám, jsem ani moc nepřemýšlel. Objevil se ten casting, byl jsem v práci, natočil jsem medailonek a poslal to. Já do věcí jdu dost po hlavě. (smích) Ale věděl jsem, že budu bojovat.

Můžeš mi říct, zda jsi s některou výzvou musel opravdu bojovat? A byla i nějaká, která tě vyloženě naopak potěšila?

Vaření svíčkové podle babičky bylo takový potěšující. Měli jsme tam od štábu fotky blízkých, takže to bylo hodně intenzivní. Něco mě vyděsilo, ale o tom zatím nemohu mluvit. Řeknu to aspoň takhle: Byly tam i výzvy, u kterých jsem si vážně nevěděl rady a bylo to buď, anebo. Je to neuvěřitelně náročný.

To zní jako velký tlak. Jak zvládáš stres kolem natáčení a co na to tvoji blízcí?

Ten stres se nedá popsat. Všude světla, je tam horko, časový limit a mnohdy věci, které vidíš poprvé v životě. Kdo to nezažil, neumí si to představit. Naštěstí blízcí to brali v pohodě. Manželka Markéta mi fandila – ona mě podporuje ve všem, co dělám.

Světla, horko, časový limit... Co z toho je pro tebe jako osobnost největší výzvou?

Ta světla – točí se mi z nich hlava. (smích)

<Path> Je Anya Taylor-Joy a její Furiosa trans alegorií na moderní společnost? Aneb kultovní série Mad Max pokračuje ve své queer tradiciZdroj: thepinknews.com, autostraddle.com

Ty máš svůj YouTube kanál, kde vaříš především venku, tam žádná agresivní světla nejsou a pro tebe je to asi ideální kuchyně, že?

Vaření pod širým nebem je životní styl. Už dva roky vydávám (až na drobné přestávky) jednou týdně video na kanále MAD BBQ. To se ale s MasterChefem nedá srovnávat. Na svém kanále si sám určuji své tempo jak u receptů, které znám, tak u těch, které vařím poprvé. Vařím navíc s humorem, tak, jako vařila moje babička. Není to pro každého, ale kdo má rád jídlo a není zapšklej kyseláč, tak ten by měl mít můj kanál v odběrech! (smích)

Jsi na nějaký takový svůj recept pod širým nebem natolik pyšný, že bys rád dal porotcům ochutnat?

Já rád vařím latinskou Ameriku, a tu jsem jim ochutnat dal. Castingové jídlo byly ceviche – to je peruánský národní jídlo. Z kotlíku bych jim ještě rád dal koštnout guláš, který dělám úplně bez tuku a bez cibule po kremaci. Papriku dávám na konec, jako Maďaři. A taky bych jim rád dal ochutnat prase upečené v jámě.

Cibule po kremaci?

(smích) To je cibule do černa. Tak ji lidi tady smaží do guláše.

A byls někdy v latinské Americe?

Bohužel zatím ne, ale protože jsme nebyli na svatební cestě, tak až bude Natánek (druhý syn – pozn. red.) větší, stoprocentně letíme do Argentiny a chci vidět celou Patagonii.

To zní, jakože si opravdu začínáš plnit sny...

Jak jsem řekl, byl to restart. Tak to i beru. Teď buduju úplně nové věci a nové sny. Po MasterChefovi vidím věci jinak, tak nějak jasněji.

<Path> I sexuální sny mají svůj význam. Co vám podvědomí naznačuje, když se vám zdá o sexu s šéfem či drsných postelových hrátkách?Zdroj: healthline.com, melmagazine.com, insider.com

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí. Na závěr: Podělil by se s našimi čtenáři o nějaký svůj oblíbený recept?

Co třeba choripan? Ten mám rád!

Co znamená choripan?

Choripan je národní argentinský streetfood. Chori je klobása a pan je chléb.

 

Na klobásku budete potřebovat:

  • 700 g vepřového masa (mix bůček a plec);
  • 300 g hovězího krku;
  • červené víno Malbec – 150 ml;
  • pět stroužků česneku;
  • sůl (asi 20 g);
  • a pepř (asi 5 g).

Tuto směs budeme plnit do vepřových střev. A abych nezapomněl – česnek je nutné macerovat ve víně!

Hotovou klobásku opečeme na pánvi a rozřízneme si ji na 4 díly. Připravíme si bílé pečivo a omáčku chimichurri – ta se dělá z petrželky, chilli, soli, pepře, olivového oleje, vinného octa a oregana. Pečivo omáčkou bohatě potřeme a vložíme do něj upečené kousky choriza (klobásky). K tomu si pustíme argentinské fotbalové utkání a je to! (smích)

 

Zdroj: Petr Smazal

Populární
články

Helena Valtrová se do vedení hotelu Emblem dostala nezvykle klikatou cestou. Vystudovala práva na prestižní univerzitě ve Velké Británii, několik let působila na ministerstvu životního prostředí, kde měla na starosti evropské dotace. Její život ale postupně nasměroval do hotelnictví – a dnes je už téměř patnáct let ředitelkou nezávislého butikového hotelu v centru Prahy. Emblem pomáhala otevírat v roce 2013 a od té doby stojí za jeho vizí i každodenním chodem. Její přístup je postavený na důvěře, empatii, osobním kontaktu a důrazu na detail. V rozhovoru otevřeně mluví o tom, jak těžké je skloubit vedení rodinné značky s mateřstvím, i o tom, proč luxus už dávno není o pozlátku, ale o lidech.
LIDÉ

„Luxus už není jen o posteli a mramoru. Host chce zážitek,“ říká Helena Valtrová, která řídí jeden z nejstylovějších hotelů v Praze

Autor: Šimon Hauser
Volvo XC90 okouzlí stejně jako známý most
STYL

S Volvem XC90 přes ikonický most Öresund aneb Severská preciznost v praxi, bezpečí pro každého a malé nahlédnutí „za oponu“

Autor: Mirka Dobešová
Rodičovství zůstává pro mnohé naplněním života. Pro jiné ale není tou správnou cestou – a to je v pořádku.
TRENDY

„Když vidím, kam se svět řítí, připadá mi nefér přivádět na něj další bytost.“ Stále více lidí se rozhoduje pro život bez dětí i kvůli klimatické úzkosti

Autor: Šimon Hauser
Tomáš Rajchl ve své denní rutině nezačíná meetingy, ale meditací. „Vstávám v pět, cvičím, držím půsty. Ta struktura mi dává klid i energii tvořit.“
LIDÉ

„Každé pondělí nejím. A večer už většinou nezvedám telefon.“ Tomáš Rajchl o vnitřní hygieně a balancu mezi světem a sebou

Autor: Šimon Hauser
Emocionální blízkost, která vzniká mimo tradiční vztahové rámce, často skrze digitální komunikaci.
TRENDY

Zamilovaní, ale bez vztahu. Proč Gen Z častěji volí situationship než partnerství?

Autor: Šimon Hauser
Před sídlem Evropské komise v Bruselu.
LIDÉ

„Dezinformace není názor. Je to nástroj, jak ničit důvěru v demokracii.“ Queer aktivista varuje před novou vlnou nenávisti řízenou AI

Autor: Šimon Hauser
Víra a identita se nemusí vylučovat – místo v lavici je pro každého.
LIVING

Co Bible opravdu říká o homosexualitě? Méně, než by si homofobové přáli

Autor: Šimon Hauser
Evropská a maďarská vlajka vedle sebe jako symbol propojení a evropské solidarity s LGBTQ komunitou v Maďarsku.
AKTUALITY

Rekordní mezinárodní podpora. Na Budapest Pride přijedou zástupci Evropské komise i OSN

Autor: Šimon Hauser
Polyamorní vztah může tvořit více než dvě osoby. Pro mnohé jde o naplněný partnerský model, nikoli o krátkodobé experimentování.
LIDÉ

„Polyamorie není o sexu s kýmkoli. Je to upřímnější než většina vztahů, které jsem zažil,“ říká muž, který má dvě partnerky

Autor: Šimon Hauser
Blízkost mezi dvěma muži nemusí být nutně romantická – může jít o přátelství, které přesahuje běžné definice a zvládne i zamilování bez opětování.
LIDÉ

„Chtěl jsem ho jako partnera, on mě jen jako přítele. A přesto to funguje.“ I jednostranná láska může být začátkem, ne koncem, ukazuje příběh Vojtěcha

Autor: Šimon Hauser

E-Shop