
Do Bastion Prague Restaurantu za uměním, úžasnou kuchyní – a třeba i na svatbu
Stavba nijak netrčí do panoramatu, zato její zahrada poskytuje nádherný výhled na Vyšehrad a do Nuselského údolí. Celkový dojem doplňuje výstava bronzových soch Oty Janečka. Své dílo zde ale vystavoval například i Olbram Zoubek a Michal Gabriel. Citlivá stavba z pera architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové, která vznikla revitalizací zanedbávané části hradeb, byla také v roce 2012 oceněna Grand Prix Architektů.
Jenomže do restaurace se většinou nechodí jen kochat uměním nebo moderním designem. Do Bastionu si můžete zajít na velice zajímavou fusion české a francouzské kuchyně s důrazem na domácí přípravu všech surovin. A i ty, které nejsou vyrobeny přímo ve zdejší „laboratoři“, ty pocházejí jen o těch nejlepších a prověřených lokálních dodavatelů.
Jestli se chcete seznámit s místní kuchyní, můžeme pro začátek doporučit šestichodové degustační menu, na kterém najdete například tataráček uzený kouřem z třešňového dřeva, jemný levandulový kozí sýr s javorovým sirupem, oříšky a pečenou hruškou či Fillet Bastion, což jsou plátky křehké svíčkové proložené parmskou šunkou s brambůrky grenaille.
Ke každému chodu se hodí trochu jiné víno. Ale nebojte, zdejší zásoba vína je takřka bezedná, najdete zde i skutečné archivní perly a vína, která v jiných restauracích nenajdete. Co třeba ochutnat izraelské Mount Hermon, živé, ostré a nádherně živočišné víno, které ve vás navždy zničí předsudky, že všechna košer vína jsou sladká? Ale pochutnat si tu můžete i na nepřeberném množství těch nejlepších vín z Česka, Francie či třeba Španělska.
Prostorná a elegantní restaurace zařízená v tom nejlepším designu je ideálním místem nejen pro luxusní obědy a večeře, ale také pro pořádání nejrůznějších eventů, oslav a večírků, pořádají se zde i svatby. Takže pokud bude chtít říct svému partnerovi své „ano“, můžete tak učinit na opravdu netradičním a stylovém místě.
Co říct více? Snad vás jen pozvat, abyste přišli okusit krásy Bastionu na vlastní oči i chuťové buňky. Dobrou chuť a skvělý umělecký požitek vám přeje LUI!