
Vedle nové lávky vzniká nový lounge bar. Díky venkovnímu posezení to bude v létě hit!
Václave, co obnáší vaše pozice?
Moje práce je být tady pro všechny v každou denní dobu. Jako bar manažer a společník v tomto podniku mám za úkol zajistit plynulý chod provozu, vysoké standardy pro zaměstnance a skvělý zážitek pro každého z hostů.
Pracoval jste několik let v Norsku. Je to tak?
Ano, strávil jsem tři a půl roku v Stavangeru, kde jsem pracoval v nádherné francouzské restauraci CinCin. Byl jsem zodpovědný za koktejlový bar a současně jsem spolupracoval na řízení restaurace. Do Prahy jsem se vrátil přesně před sedmi týdny.
Jsou nějaké věci, které se tam v barovém prostředí dělají jinak? Můžeme na některé v Revíru narazit?
Narazit můžete na pár koktejlů v naší nabídce, jejichž receptury jsem přivezl z Norska. Jeden z nich – „Bergamot spritz“ je taková naše hitovka.
Obecně je ale barový trh jiný. Oslo je na poměrně vysoké úrovni, ale ve zbytku království na tom barová gastronomie za mě až tak dobře není.
Řekl bych, že jsme v Česku a na Slovensku víc zaměřeni na detail. Také jsme víc pracovití a máme dobrou hospitality, proto také máme dobré jméno v zahraničí. Cit pro detail a chuť dělat věci dobře nás od Norů velmi odlišuje. Tím ale určitě nechci říct, že to děláme lépe. To bych si nedovolil.
Velký rozdíl mezi českým a norským koktejlovým barem jsou ingredience. Je to způsobené tím, že Norsko sice nemá částečnou prohibici, ale trh je pod mnohem větším státním dohledem. Norové pijí hodně kávy, ostatně jako všichni Skandinávci, a alkohol mají rádi víc, než si my tady v Česku myslíme. Tudíž volně přeloženo drink Espresso Martini (společně s Pornstar Martini) je nejpopulárnější koktejl v Norsku. Bez těchto dvou drinků v nabídce si tam nemůžete otevřít bar.
Prostor má za sebou i několik eventů, na zdech vám visí umění, za kterým stojí Ondřej Stára… Jedná se o hodně multifunkční prostor. Jaké jsou vaše nejdůležitější hodnoty? Jaké chcete, aby mělo toto místo emoce?
Naše poslání je poskytovat pohostinnost, což je zcela logické v kontextu našeho podnikání, ale je to také důvodem, proč jsem já osobně tady. Jedná se o něco, co mě nejvíc baví a naplňuje, ačkoliv to může znít jako klišé.
U nás v Revíru je důležitý zmiňovaný detail. Hosté si přichází sednout do „obýváku“, který má něco za sebou a k tomu dostanou super vybalancovaný drink na hezkém bloku ledu, v krásné skleničce a s úsměvem od našich kolegů, to je cool. Kloubíme kvalitní práci s místem, od kterého by to lidé nečekali.
Hosté, kteří do Revíru zavítají jsou vždy až mile překvapeni, jaký je tu dobrý vibe. Na tom má zásluhu také hudba. Hrají u nás zajímaví mladí DJ’s, kteří kombinují různé hudební styly.
Měl tento prostor na starosti nějaký architekt?
Ano, prostor pro nás navrhli Mars Architects. Jsou zde samozřejmě určité principy interiérového designu, které zajišťují tu správnou atmosféru. Hra se světlem a ozvučením je klíčová, a to neustále ladíme. Můžete očekávat i změny v nábytku jako přidání stolků nebo rozšíření gauče. Nicméně nejdůležitější je, že je to tu čisté, pohodlné a různorodé.
Co jsou podle vás nejsilnější stránky tohoto podniku?
Stoprocentně jsou to naši kolegové, náš barový tým, který funguje teprve krátce, ale má velkou touhu učit se a posouvat se vpřed.
Vaše poloha v blízkosti lávky HolKa pro vás má dobrou budoucnost. V létě tu bude pravděpodobně rušno. Jaké jsou vaše plány?
V minulém roce jsme již měli otevřenou „plechovku" a otevření lávky HolKa okamžitě ovlivnilo naše tržby. Letos bude tento venkovní koktejlový bar v provozu znovu společně s DJ’s a doprovodnými venkovními aktivitami.
Umístění našeho baru je extrémně strategické, protože se nacházíme mezi dvěma zastávkami metra – Křižíkova a Florenc, blízko řeky a cyklostezek. Očekáváme tedy, že v létě bude opravdu rušno.
V neposlední řadě se bude v příštím týdnu otevírat nová restaurace Karlínská HolKa spadající pod gastro skupinu Jsme Kolektiv, která bude naším přímým sousedem a s kterou plánujeme budovat gastro zónu. Na to se opravdu těšíme.