Vedle nové lávky vzniká nový lounge bar. Díky venkovnímu posezení to bude v létě hit!
Rozhovor
Zdroj: Rozálie Růžičková / Se svolením
<Path>

Vedle nové lávky vzniká nový lounge bar. Díky venkovnímu posezení to bude v létě hit!

Začátkem listopadu minulého roku se oficiálně otevřely dveře nového lounge baru v Karlíně, který vznikl pod taktovkou společnosti Dejsiprostor. Ta buduje komunity a přivádí pražské prostory k životu. Tak vznikl i Revír, který má oproti jiným značnou výhodu, díky které bude v létě hitem. Nachází se přímo u lávky HolKa, která je od svého otevření stále velmi populární. Měli jsme příležitost popovídat si s barovým manažerem Václavem Jahnem.
Rozálie Růžičková Rozálie Růžičková Autor
29. 2. 2024

Václave, co obnáší vaše pozice?

Moje práce je být tady pro všechny v každou denní dobu. Jako bar manažer a společník v tomto podniku mám za úkol zajistit plynulý chod provozu, vysoké standardy pro zaměstnance a skvělý zážitek pro každého z hostů.

Pracoval jste několik let v Norsku. Je to tak?

Ano, strávil jsem tři a půl roku v Stavangeru, kde jsem pracoval v nádherné francouzské restauraci CinCin. Byl jsem zodpovědný za koktejlový bar a současně jsem spolupracoval na řízení restaurace. Do Prahy jsem se vrátil přesně před sedmi týdny.

Jsou nějaké věci, které se tam v barovém prostředí dělají jinak? Můžeme na některé v Revíru narazit?

Narazit můžete na pár koktejlů v naší nabídce, jejichž receptury jsem přivezl z Norska. Jeden z nich – „Bergamot spritz“ je taková naše hitovka. 

Obecně je ale barový trh jiný. Oslo je na poměrně vysoké úrovni, ale ve zbytku království na tom barová gastronomie za mě až tak dobře není. 

Řekl bych, že jsme v Česku a na Slovensku víc zaměřeni na detail. Také jsme víc pracovití a máme dobrou hospitality, proto také máme dobré jméno v zahraničí. Cit pro detail a chuť dělat věci dobře nás od Norů velmi odlišuje. Tím ale určitě nechci říct, že to děláme lépe. To bych si nedovolil.

Velký rozdíl mezi českým a norským koktejlovým barem jsou ingredience. Je to způsobené tím, že Norsko sice nemá částečnou prohibici, ale trh je pod mnohem větším státním dohledem. Norové pijí hodně kávy, ostatně jako všichni Skandinávci, a alkohol mají rádi víc, než si my tady v Česku myslíme. Tudíž volně přeloženo drink Espresso Martini (společně s Pornstar Martini) je nejpopulárnější koktejl v Norsku. Bez těchto dvou drinků v nabídce si tam nemůžete otevřít bar.

<Path> V srdci pražských Vinohrad vzniklo další unikátní místo. Představujeme vám zbrusu novou restauraci GlamourZdroj: Jan Witek, Petr Katanski

Prostor má za sebou i několik eventů, na zdech vám visí umění, za kterým stojí Ondřej Stára… Jedná se o hodně multifunkční prostor. Jaké jsou vaše nejdůležitější hodnoty? Jaké chcete, aby mělo toto místo emoce?

Naše poslání je poskytovat pohostinnost, což je zcela logické v kontextu našeho podnikání, ale je to také důvodem, proč jsem já osobně tady. Jedná se o něco, co mě nejvíc baví a naplňuje, ačkoliv to může znít jako klišé.

U nás v Revíru je důležitý zmiňovaný detail. Hosté si přichází sednout do „obýváku“, který má něco za sebou a k tomu dostanou super vybalancovaný drink na hezkém bloku ledu, v krásné skleničce a s úsměvem od našich kolegů, to je cool. Kloubíme kvalitní práci s místem, od kterého by to lidé nečekali.

Hosté, kteří do Revíru zavítají jsou vždy až mile překvapeni, jaký je tu dobrý vibe. Na tom má zásluhu také hudba. Hrají u nás zajímaví mladí DJ’s, kteří kombinují různé hudební styly. 

Tipy redakce

Měl tento prostor na starosti nějaký architekt?

Ano, prostor pro nás navrhli Mars Architects. Jsou zde samozřejmě určité principy interiérového designu, které zajišťují tu správnou atmosféru. Hra se světlem a ozvučením je klíčová, a to neustále ladíme. Můžete očekávat i změny v nábytku jako přidání stolků nebo rozšíření gauče. Nicméně nejdůležitější je, že je to tu čisté, pohodlné a různorodé.

Co jsou podle vás nejsilnější stránky tohoto podniku? 

Stoprocentně jsou to naši kolegové, náš barový tým, který funguje teprve krátce, ale má velkou touhu učit se a posouvat se vpřed. 

<Path> Trend: „střízlivé bary“, kde nepodávají alkohol. Zejména mileniálové bujarým večírkům fandí stále méněZdroj: bbc.co.uk, health.com

Vaše poloha v blízkosti lávky HolKa pro vás má dobrou budoucnost. V létě tu bude pravděpodobně rušno. Jaké jsou vaše plány?

V minulém roce jsme již měli otevřenou „plechovku" a otevření lávky HolKa okamžitě ovlivnilo naše tržby. Letos bude tento venkovní koktejlový bar v provozu znovu společně s  DJ’s a doprovodnými venkovními aktivitami.

Umístění našeho baru je extrémně strategické, protože se nacházíme mezi dvěma zastávkami metra – Křižíkova a Florenc, blízko řeky a cyklostezek. Očekáváme tedy, že v létě bude opravdu rušno.

V neposlední řadě se bude v příštím týdnu otevírat nová restaurace Karlínská HolKa spadající pod gastro skupinu Jsme Kolektiv, která bude naším přímým sousedem a s kterou plánujeme budovat gastro zónu. Na to se opravdu těšíme.

Zdroj: Rozálie Růžičková, autorský článek

Populární
články

Tomio Okamura si ze spontánní brněnské debaty se skupinou mladých lidí s duhovými vlajkami pořídil video na své sociální sítě
AKTUALITY

„Můj bratr je homosexuál,“ vyprávěl LGBT aktivistům Okamura. „Navrhoval jsem rozšíření partnerství, ale média to schválně umlčela“

Autor: Veronika Košťálková
„Nikdy bych nečekal, že se z běžné návštěvy očního rozjede takové kolečko,“ vypráví muž
LIDÉ

„Nikdy bych nečekal, že se z běžné návštěvy očního rozjede takové kolečko,“ vypráví muž. „Tělo se mi mstí. Nenávist se projeví,“ varuje

Autor: Irena Piloušková
Život v kvantovém světě začal stejně jako u tisíců dalších lidí, tedy zvýšeným zájmem o matematiku a fyziku
LUI BALANCE

„To, čím v životě procházíme, jsou lekce. Když je zvládneme, dosáhneme vnitřní harmonie a nekonečné lásky,“ říká kvantový fyzik Jan Rak

Autor: Michal Černý
Umělci začínají otevřeně kritizovat, že pod pódiem pravidelně vidí statický „les“ mobilních telefonů
TRENDY

„Děláte si srandu?!“ Umělci vytýkají generaci Z, že je mizerné publikum. Bude nutné zakázat mobily na koncertech?

Autor: Veronika Košťálková
Buranské a nevkusné? Záleží na úhlu pohledu...
STYL

Z „módního pekla“ na výsluní: (Bílé) ponožky do sandálů prý patří a historie to potvrzuje

Autor: Mirka Dobešová
Andrew Tate a jemu podobní influenceři jsou nejpopulárnější mezi mladými muži s vysokoškolským vzděláním, kteří finančně nijak nestrádají
TRENDY

6 z 10 mladých můžu ovlivňují „influenceři maskulinity“, varuje nová studie

Autor: Veronika Košťálková
Michaela Mrázková odhalila tajemství léčivého úklidu – méně věcí v domácnosti znamená menší chaos. A to jak doma, tak celkově v životě.
LUI BALANCE

„Zkroťte svou přeplněnou šatní skříň! Tento malý krok může podpořit větší životní změnu,“ říká autorka projektu Léčivý úklid

Autor: Bohdana Rambousková
Eva Kadlecová nově vede česko-slovenskou zmrzlinovou divizi The Magnum Ice Cream Company
LIDÉ

Zmrzlinový boj o rovnost: „Zisk z prodeje příchutě Bohemian Raspberry jde do Mercuryho nadace,“ říká šéfka česko-slovenského zmrzlinového byznysu

Autor: Mirka Dobešová
Observatoře na Roque de Los Muchachos
CESTOVÁNÍ

Jak jsme se na La Palmě „prošli“ po Mléčné dráze a zažili blízké setkání třetího druhu aneb Astroturistika v praxi i pro úplné laiky

Autor: Mirka Dobešová
Volvo XC90 okouzlí stejně jako známý most
STYL

S Volvem XC90 přes ikonický most Öresund aneb Severská preciznost v praxi, bezpečí pro každého a malé nahlédnutí „za oponu“

Autor: Mirka Dobešová

E-Shop